fbpx

De voordelen van bedrijfsfitness zonder hoge kosten.

Gezonde en vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé maar ook op het werk profijt van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Bedrijfsfitness levert dan ook veel positieve effecten op voor zowel de werkgever als de werknemers. 
In nederland zijn wij zo’n beetje kampioen bank zitten met ongeveer 9 uur per dag. Daarbij komt dat slechts 12% voldoet aan de fitnorm. De fitnorm wil zeggen dat er minimaal 3 keer per week gedurende 20 minuten intensieve lichamelijke activiteiten moet plaatsvinden. Wanneer je niet aan deze fitnorm voldoet, kunnen er op den duur klachten ontstaan. Bijvoorbeeld gezondheidsklachten, rugklachten, verminderde weerstand, vermoeidheid en minder stressbestendig zijn. Dit willen we natuurlijk niet! Lees de voordelen van bedrijfsfitness en kijk wat jij als werknemer en werkgever kunt doen.

1. Een gezond lichaam is minder vaak ziek
Met regelmatige lichaamsbeweging ondersteun je je immuunsysteem waardoor de kans op griep en verkoudheid verkleint. Zo vermindert de totaal uitval door ziekte binnen het bedrijf. Daarnaast vermindert fitness de kans op obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Ook je uithoudingsvermogen wordt verbeterd waardoor je beter kunt voldoen aan de fysieke eisen van het werk. 
Verminderde afwezigheid van werknemers resulteert in lagere ziektekosten voor de werkgever. Hierdoor zullen de totale bedrijfskosten lager zijn. Dat is de investering in een training met een professional meer dan waard. 

2. Sporten is goed voor mentale gezondheid
Naast het feit dat het goed is voor je lichamelijke gezondheid, is het ook goed voor je mentale gezondheid. Regelmatig sporten kan namelijk angst en depressie verminderen. Wanneer je je lichamelijk inspant, ontspannen je hersenen. Er is dan even geen ruimte voor de dagelijkse zorgen en problemen. Wanneer je traint komen er neurotransmitters als dopamine, serotonine en noradrenaline vrij die ervoor zorgen dat je je goed voelt. Deze neurotransmitters hebben invloed op je emoties en stemming waardoor het eenvoudiger is om met stress om te gaan op werk. Omgaan met stress zorgt voor minder uitval en ook voor een betere band met je collega’s.

3. Fitte mensen zijn productiever 
Als je aan het trainen bent, verhoog je de bloedstroom naar je hersenen waardoor je het bewustzijn kan vergroten. Daarnaast geeft het trainen je energie waardoor je helderder bent op het werk. Door deze focus voer je je werk beter en naar vermogen uit. Als werknemer heb je zo eerder kans op promotie. Als werkgever word je natuurlijk blij van het feit dat de werkzaamheden beter en productiever uitgevoerd worden. 

Maar op welke manier kun je als werkgever en werknemer voordeel hebben van fitness training? Je kunt korting geven op een jaarlijks lidmaatschap van een fitnessclub. Maar is dat echt de oplossing? Het is niet altijd eenvoudig om tijd vrij te maken om naar een sportschool te gaan. Je bent aangewezen op je eigen motivatie. De kans is groter dat je gaat trainen als de training op het werk aangeboden wordt. Op een vaste tijd en onder begeleiding van een trainer.

Wat heb je nodig voor bedrijfsfitness training? 
Hoewel het aangenaam is als je een fitnessruimte en douches beschikbaar hebt, is dit niet altijd nodig. Steeds meer bedrijven kiezen voor outdoor fitness of bootcamp training na het werk. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en je kunt er snel mee starten onder professionele begeleiding. Trainen met een zelfstandige fitness professional of personal trainer heeft voordelen. Je kunt snel starten met gevarieerd trainen en je kunt de trainingen laten aanpassen aan de behoefte van medewerkers. Mocht er toch onvoldoende animo zijn om gezamenlijk te sporten na het werk, dan zijn er geen hoge investeringen nodig geweest en kun je er eenvoudig mee stoppen. Bovendien blijf je flexibel in je sport aanbod en is de kans groter dat mensen mee gaan doen met een vorm van training. Of dit nu yoga, bootcamp, fitness of loop training is. 

Laat een reactie achter

Winkelwagen